X

O nouă descoperire: Bacteria din gură care ”topește” cancerul

O nouă descoperire: Bacteria din gură care ”topește” cancerul. Persoanele cu cancer la cap și gât au rezultate mai bune la tratament dacă în cavitatea lor bucală sunt prezente fusobacterii. Oamenii de știință au descoperit că un tip comun de bacterii din gură poate face ca unele tipuri de cancer să se „topească”, scrie „The Guardian”.

Cercetătorii de la King’s College London spun că au fost „brutal de surprinși” să descopere că Fusobacterium, un tip de bacterie care se găsește în mod obișnuit în gură, pare să aibă capacitatea de a ucide unele tipuri de cancer.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani dezvăluie: Alimentul care reduce riscul de cancer la ficat

O nouă descoperire: Bacteria din gură care ”topește” cancerul

Potrivit unui studiu, persoanele cu cancer de cap și gât care au fost găsite ca având această bacterie au avut rezultate mult mai bune ale tratamentului. Cercetătorii investighează acum mecanismele biologice exacte ale acestei legături stabilite.

Dr. Miguel Reis Ferreira, autorul principal al studiului și consultant în domeniul cancerului de cap și gât, a declarat că fusobacteriile sunt capabile să „ucidă cancerul”.

” Ceea ce am descoperit este că acest mic organism duce la un rezultat mai bun al terapiei pe baza a ceva ce face în celulele canceroase. Deci, în prezent căutăm acest mecanism și ar trebui să fie subiectul unui nou studiu foarte curând în viitor ”, spune Dr. Ferreira.

„Această cercetare arată că aceste bacterii joacă un rol mai complex decât cel cunoscut anterior în relația lor cu cancerul – în esență, topirea celulelor canceroase de cap și gât. Cu toate acestea, această descoperire trebuie pusă în balanță cu rolul lor cunoscut în agravarea cancerelor, cum ar fi cele ale intestinului ”, a adăugat el.

Era de așteptat un rezultat diferit al cercetării

Oamenii de știință au folosit modelarea pentru a identifica bacteriile care ar putea fi de interes pentru cercetări ulterioare. Apoi au studiat efectul bacteriilor asupra celulelor canceroase în laborator și au analizat datele de la 155 de pacienți cu cancer de cap și gât ale căror informații despre tumori fuseseră trimise la baza de date Cancer Genome Atlas.

Oamenii de știință se așteptau inițial la un rezultat diferit, deoarece cercetările anterioare au legat fusobacteriile de evoluția cancerului de colon.

În studiile de laborator, cercetătorii au pus anumite cantități de bacterii în plăci Petri și le-au lăsat timp de mai multe zile. Când au revenit pentru a studia efectul bacteriilor asupra cancerului, au constatat că celulele canceroase aproape dispăruseră.

CITEȘTE ȘI: Fructul de vară care ne protejează de cancerul la stomac și la plămâni: Are o mare concentrație de caroten

Aceștia au constatat că a existat o reducere de 70 % până la 99 % a numărului de celule canceroase viabile în celulele canceroase de la nivelul capului și gâtului după ce acestea au fost infectate cu fusobacterii.

Analiza datelor pacienților a arătat că cei cu fusobacterii în cancerul lor aveau șanse mai mari de supraviețuire decât cei fără. Prezența acestor bacterii la șoarecii cu cancer de cap și gât a fost asociată cu o reducere cu 65% a riscului de deces în comparație cu pacienții al căror cancer nu conținea bacteriile.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro